Huurder betaalt niet aan bemiddelaar

Iedere huurder gaat geen courtage meer betalen. Een bemiddelaar werkt voor de eigenaar/verhuurder van een woning. De verhuurder betaalt voor de verrichte werkzaamheden een courtage aan de bemiddelaar. En niet de huurder!

Tot 2014 moest je er niet van op kijken als een huurder naast de verhuurder van een woning, courtage betaalde aan de bemiddelaar. Sinds 2014 is de wet aangescherpt en komt dubbele courtage minder voor. De Hoge Raad heeft recent een uitspraak gedaan. Hier is bepaald dat de huurder niet mag opdraaien voor de kosten van de eigenaar, wanneer een bemiddelaar werkzaamheden uitvoert voor de eigenaar. De uitspraak wordt ook overgenomen door de lagere rechters. In de uitspraak is ook bepaald dat een huurder tot 5 jaar na dato onterecht betaalde courtage mag terugeisen.

(bron: huislijn.nl)

Ongekend flexibel

De meest flexibele makelaar  in  Arnhem

Vriendelijk, flexibel en resultaatgericht. U bent in goede handen. We maken de verkoop van uw huis een geweldige ervaring, en de zoektocht naar een nieuwe woning een feest.

Housenet 3 brengt websites van makelaars naar een tot op heden onbereikbaar niveau. Alle mogelijkheden van een groot woonportaal in uw eigen website. 

 

 

De zoekmachine prestaties zijn ongekend en u beheert het allemaal zelf, zonder dat dit ten koste gaat van gebruikersgemak. 

Bedenk de allermooiste manier om uw aanbod te laten zien, en doe die keer acht. Indrukwekkende, scherm vullende zoekresultatenpagina’s en detailpagina’s, in 8 variaties. 

VBO Funda NWWI Taxateurs Unie Taxatie Validatie Instituut SCVM