Taxaties en bouwkundige inspectie

U bent misschien al bekend met de bouwkundige inspectie. Deze wordt veelal uitgevoerd op aanvraag van woningkopers. Een onafhankelijk bouwkundige inspecteert dan de woning op zichtbare bouwkundige gebreken en benodigd onderhoud of herstel.

Maar wist u dat we bij taxaties ook grondig kijken naar de bouwkundige staat van de woning? Deze heeft invloed op de verkoopwaarde van de woning en is daarom belangrijk onderdeel van onze taxatierapporten.

Tijdens taxaties hebben we uitgebreid aandacht naar de staat van het huis. Hoe is de fundering? Is er zichtbare vochtschade of lekkage? Hoe zijn de wanden en plafonds? Is er ergens sprake van bijvoorbeeld asbest of houtrot?

Niet elke taxateur is even bekwaam in het beoordelen van deze bouwkundige zaken. Of ze nemen er de tijd niet voor. Wij vinden dat gedegen bouwkundig onderzoek onmisbaar is voor een goede taxatie. Omdat onze taxateur van dienst, , jarenlange ervaring in de bouwkundige sector heeft kan hij dit onderzoek goed uitvoeren. Hij heeft de kennis om een gerichte bouwkundige inspectie te doen en de resultaten daarvan mee te nemen in het taxatierapport. Hiermee heeft u een completere, betrouwbare waardebepaling.

George Blankendaal

Ons taxatierapport is geen vervanging voor een volledige bouwkundige inspectie. Wel geeft het u een goede inschatting van de bouwkundige staat. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen. 

Vragen over een bouwkundig onderzoek bij taxaties?

Heeft u vragen over de bouwkundige inspectie tijdens taxaties? Bent u op zoek naar advies? Of maakt u graag direct een afspraak? U mag altijd contact met ons opnemen.

Maak een afspraak